Nyhedsbrev 26. august 2014

Hvad er vejledningens varemærke? Ny serie om faglighed i magasinet

"Vejlederfaget har tabt terræn, netop som det havde vundet fodfæste. Kan faggruppen ikke komme med kvalificerede bud på den vejledningsfaglige berettigelse, bliver dagsordenen sat andre steder. Hvor er fagets styrker og svagheder, og hvad er det særlige, vejlederne kan bidrage med?"
 
Politikerne har muligvis mistet troen på vejledningens styrker, men det er der andre, der ikke har. Faglighed, vejledningsfaglighed og tværfaglighed er på dagsordenen i magasinets nye serie. Vi vil markere fagets varemærke og tydeliggøre, hvorfor det er værd at investere i professionaliteten. Læs, hvad der er på spil, og hvem der vil være med i chefredaktørens apetizer: Faglighed fordi.

Fra blæksprutte til tværfaglig katalysator

"Hvordan kan vejlederen positionere sig på fremtidens arbejdsmarked, hvor tværfaglighed er blevet det nye flagskib? Vejledere bør udnytte deres organisatoriske indsigter og centrale placering ved at fokusere mere på, hvad de vil, end hvad de kan. Tiden kalder på proces- fremfor ekspertkompetencer - dvs. viden om hvordan fremfor viden om hvad."
 
Sådan siger lektor Helle Nordentoft, der mener, at fremtidens vejledere skal ophøje blæksprutte-rollen til tværfaglig katalysator og i øvrigt glemme alt om at definere en kernefaglighed. Læs hvorfor i Fra blæksprutte til tværfaglig katalysator, der for alvor sætter gang i magasinets serie om faglighed.

Aner vi, hvad vi laver? Nyt indlæg på bloggen

"Hvad nytter det at dele eleverne tidligt, når de på de kvikkeste spor kun bliver minimalt bedre og de på de svageste spor, bliver væsentlig dårligere, end hvis de havde gået i en udelt skole? Hvad nytter det at indføre adgangskrav, når en tredjedel af dem, der gennemfører en erhvervsuddannelse, ligger på den laveste PISA-score i dansk?"

Anne Ærsøe graver i og grubler over disse spørgsmål i sit blogindlæg Reformtanker fra en agurketid. Er vi rent faktisk på afveje? Døm selv på VejlederForums blog Afveje.

Kontakt VejlederForum

Du kan altid kontakte VejlederForums chefredaktør, Mette Marie Callesen, via e-mail mmc@schultz.dk eller på telefon 41 95 47 94, hvis du fx har:
  • Glemt din kode til VejlederForum.dk.
  • Idéer og artikelforslag.
  • Brug for at få budskaber ud til vejlederne via annoncer til fornuftige priser.
  • Brug for et tilbud på et institutionsabonnement.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi din e-mailadresse (pbh@schultz.dk) er tilmeldt via vores hjemmeside schultz.dk. Du kan redigere eller afmelde dine tilmeldinger her.

Schultz | Annexstræde 5 | 2500 Valby | tlf. 72 28 28 27 |
schultz@schultz.dk | www.schultz.dk